Putin o turskom rukovodstvu: Ništa nije vječno

"Želim da ponovim sada: Mi smatramo turski narod prijateljskim narodom i mi ne želimo da narušimo odnose prije svega sa turskim narodom", prenijele su ruske novinske agencije izjavu ruskog predsjednika
58 pregleda 5 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.12.2015. 19:59h

Rusija nema namjeru da naruši odnose sa turskim narodom, poručio je predsjednik Rusije Vladimir Putin, istovremeno stavivši do znanja da se veze Moskve i Ankare neće popraviti pod sadašnjim turskim rukovodstvom.

"Želim da ponovim sada: Mi smatramo turski narod prijateljskim narodom i mi ne želimo da narušimo odnose prije svega sa turskim narodom", prenijele su ruske novinske agencije izjavu ruskog predsjednika iz dokumentarnog filma koji će biti prikazan sjutra na ruskoj televiziji.

Što se tiče aktuelnog turskog rukovodstva, "ništa nije vječno", istakao je Putin, a prenio TAS S.

Ruski predsjednik je, takođe, kazao da Rusija ostaje otvorena i spremna da razvija ekonomsku i političku saradnju sa Evropom, kao i zajedničku borbu protiv terorizma uprkos sankcijama koje je Evropska unija uvela Rusiji.

Putin je rekao i da bi Moskva lako mogla da radi sa svim stranama uključenim u rješavanje sukoba u Siriji i sa SAD i sa predsjednikom Sirije Bašarom al-Asadom.

"Povodom sirijske krize, smatramo da bismo mogli lako da radimo i sa predsjednikom (Sirije Bašarom al) Asadom i sa američkom stranom. Nedavno sam razgovarao o tome sa predsjednikom (SAD Barakom) Obamom i našim prijateljima iz Saudijske Arabije i drugih aparskih država", dodao je Putin.

Bonus video: