Turska: Ne putovati u Rusiju osim ako nije hitno

Tursko ministarstvo preporučuje Turcima da odlože sva putovanja koja nisu hitna nakon poteškoća sa kojima su se poljednjih dana suočili turski državljani u Rusiji
6 komentar(a)
Kremlj, Foto: Shutterstock
Kremlj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.11.2015. 10:47h

Tursko ministarstvo spoljnih poslova danas je sunarodnicima uputilo savjet da odlože putovanja u Rusiju koja nisu hitna, što je najnoviji potez u sporu Moskve i Ankare zbog obaranja ruskog aviona u utorak.

Kako navodi Rojters, tursko ministarstvo preporučuje Turcima da odlože sva putovanja koja nisu hitna nakon poteškoća sa kojima su se poljednjih dana suočili turski državljani u Rusiji.

Ruske turističke agencije prodale su oko 6.000 aranžmana za novogodišnje praznike u Turskoj, a Turistička organizacija Rusije (Rosturizam) pozvala je juče građane da otkažu kupljene aranžmane.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je juče Rusiju da se „ne igra sa vatrom, ali dodao da ne želi da naruši odnose sa Moskvom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin odbio je da razgovara sa Erdoganom jer Ankara ne želi da se izvini zbog obaranja aviona, kazao je Putinov saradnik.

Bonus video: