U napadima u Parizu korišteno jugoslovensko oružje?

Četiri e-maila nađena na pametnom telefonu osumnjičenog ukazuju da je bio u kontaktu sa “Arapom iz Pariza”, piše Bild. List dodaje da francusko tužilaštvo vjeruje da je to oružje korišteno u napadima
23 komentar(a)
Pariz napad, Foto: Reuters
Pariz napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.11.2015. 08:25h

Tužilaštvo u Štutgartu potvrdilo je danas da je uhapšen jedan 34-godišnjak osumnjičen za šverc oružja, ali odbilo da potvrdi navode da je dostavio puške napadačima u Parizu, gdje je 13. novembra ubijeno 130 osoba.

“Mogu da potvrdim da je jedan muškarac u pritvoru zbog sumnje da se bavio švercom oružja”, kazao je portparol tužilaštva u njemačkoj državi Baden-Virtemberg za Rojters, dodavši da je hapšene izvedeno u utorak.

Ranije danas, list Bild je objavio da je osumnjičeni putem interneta 7. novembra prodao kupcu “arapskog porijekla” četiri puške – dva “AK-47” napravljena u Kini i dvije “zastave M70s” iz bivše Jugoslavije. List navodi da je to veza sa pripadnicima Islemske države koji su izveli seriju napada u Parizu 13. novembra.

Četiri e-maila nađena na pametnom telefonu osumnjičenog ukazuju da je bio u kontaktu sa “Arapom iz Pariza”, piše Bild. List dodaje da francusko tužilaštvo vjeruje da je to oružje korišteno u napadima.

Bonus video: