Kad demonstranti pobrkaju trobojke: Jajima gađali holandski konzulat, ruski se "izvukao"

Tek kada su počeli da se razilaze, uvidjeli su da se Konzulat Rusije "izvukao", iako se nalazi u susjednoj zgradi, kraj holandskog
62 pregleda 5 komentar(a)
Holandija, Rusija, Foto: Shutterstock
Holandija, Rusija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.11.2015. 17:34h

Turski demonstranti su tokom protestne povorke u Istanbulu zbog vojne intervencije Rusije u Siriji, pobrkali zastave i jajima gađali pogrešan, holandski konzulat, objavljeno je danas na grčkom sajtu vesti "In.gr".

Niz država na zastavi ima tri boje - crvenu, bijelu i plavu, ali demonstranti su zanemarili raspored boja na zastavama Rusije i Holandije.

U namjeri da protestuju ispred Konzulata Rusije zbog toga što ruski vojni avioni bombarduju i turkofono stanovništvo u Siriji, turski demonstranti su na istanbulskom bulevaru u petak uveče najprije naišli na Konzulat Holandije i čim su vidjeli trobojku, zasuli su ga jajima.

Tek kada su počeli da se razilaze, uvidjeli su da se Konzulat Rusije "izvukao", iako se nalazi u susjednoj zgradi, kraj holandskog.

No za nastavak napada je bilo kasno, jer su jaja potrošena na zgradu s drugačijom trobojkom.

Generalni konzul Holandije u Istanbulu, Robert Sudembum je objavio na Tviteru da "gnijevni turski demonstranti često brkaju naš konzulat sa susjednim (ruskim), ali sve do sada nas nijesu gađali jajima".

Bonus video: