Erdogan: Muslimani da se ujedine protiv Islamske države

"Glavni razlog humanitarne krize i rastućeg terorizma u regionu je Asad, koji je ubio nekoliko stotina hiljada svojih građana. Asad je državni terorista", rekao je turski predsjednik, čija je zemlja kritikovana za podršku sirijske opozicije
53 pregleda 2 komentar(a)
Redžep Taip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Taip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.11.2015. 14:43h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas muslimanske zemlje na jedinstvo protiv džihadista iz Islamske države, optužujući sirijskog predsjednika Bašara el Asada za rastući terorizam u regionu.

"Bezrezervno osuđujem teroriste koji su iste vjeroispovesti kao i ja. Pozivam sve muslimanske zemlje na formiranje ujedinjenog fronta protiv njih", rekao je Erdogan na jednom ekonomskom forumu u Istanbulu.

Turski predsjednik je rekao da je taj ujedinjeni front neophodan kako bi se spriječili novi napadi kao što su bili nedavni teroristički napadi u Parizu u kojima je poginulo 129 osoba.

"Neophodno je da cio svijet sarađuje kako bi se to spriječilo", ocjenio je Erdogan optužujući Asada kao "glavnog faktora za rastući terorizam".

"Glavni razlog humanitarne krize i rastućeg terorizma u regionu je Asad, koji je ubio nekoliko stotina hiljada svojih građana. Asad je državni terorista", rekao je turski predsjednik, čija je zemlja kritikovana za podršku sirijske opozicije.

Turska se nedavno pridružila međunarodnoj koaliciji, predvođenoj SAD, koja bombarduje položaje Islamske države u Siriji i Iraku.

Bonus video: