U Parizu zabrana okupljanja na javnim mjestima do četvrtka

Poslije proglašenja vanrednog stanja, gradonačelnica Pariza An Idalgo saopštila je u noći između petka i subote da će sva javna mjesta u glavnom gradu biti zatvorena
2 komentar(a)
Pariz napad, Foto: Reuters
Pariz napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2015. 12:12h

Na širem području Pariza do četvrtka u podne biće zabranjena okupljanja na javnim mjestima, odlučila je danas policijska uprava glavnog grada Francuske.

U odluci donijetoj poslije serije terorističkih napada u Parizu, koju je potpisao prefekt policije Mišel Kado, navodi se da će prioritet snaga bezbjednosti biti "opšta bezbjednost" grada zbog čega neće moći da se bave pojedinačnim zadacima poput obezbjeđivanja šetnji ili skupova.

Muzeji u Parizu će danas biti zatvoreni tokom cijelog dana dok su sva sportska takmičenja, planirana za ovaj vikend, otkazana.

Pariska Opera je otkazala današnji program, a Filharmonija neće raditi tokom cijelog vikenda.

Zabavni park Dizniled u Parizu saopštio je da danas neće raditi u znak solidarnosti sa francuskom vlastima i žrtvama napada.

Poslije proglašenja vanrednog stanja, gradonačelnica Pariza An Idalgo saopštila je u noći između petka i subote da će sva javna mjesta u glavnom gradu biti zatvorena.

U više napada u Parizu sinoć je poginulo najmanje 128 osoba.

Prvi napad se desio u okolini Stadiona Francuske, u sjevernom predgrađu Pariza, tokom prijateljske utakmice između fudbalskih reprezentacija Francuske i Njemačke.

Ostali napadi su se desili u centru Pariza, a najviše ljudi je poginulo na koncertu u koncertnoj sali Bataklan, ukupno 82 osobe.

Bonus video: