Bukurešt: Nove žrtve požara u noćnom klubu

Više prijestoničkih bolnica su prijavile smrt pacijenata posle požara 30. oktobra u Bukureštu, u podrumskom noćnom klubu "Kolektiv" tokom koncerta hevimetal grupe kada je iskra pirotehničkog sredstva zapalila dekor
1 komentar(a)
Rumunija zastava, Foto: Shutterstock
Rumunija zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.11.2015. 08:08h

Broj poginulih u požaru koji je izbio u noćom klubu "Kolektiv" u Bukureštu 30. oktobra dostigao je 53, pošto su tokom noći preminule još tri osobe.

Jedna povrijeđena osoba, koja je juče avionom prebačena u bolnicu u Francusku, jutros je preminula, prenijela je agencija Ađerpres, pozivajući se na bolničke izvore.

Još dvoje povrijeđenih je preminulo tokom noći u bolnici "Floreaska" u Bukreštu, potvrdio je portparol te medicinske ustanove Bogdan Oprita.

Rumunski ljekari su naveli da je oko 100 mladih povređenih i dalje u bolnicama u Bukureštu, među njima je 44 u kritičnom stanju.

Više prijestoničkih bolnica su prijavile smrt pacijenata posle požara 30. oktobra u Bukureštu, u podrumskom noćnom klubu "Kolektiv" tokom koncerta hevimetal grupe kada je iskra pirotehničkog sredstva zapalila dekor.

Tragedija je pokrenula masovne proteste protiv vlade i kritike mnogih zbog nepoštovanja sigurnosnih standarda u noćnom klubu, kao primjera šireg problema Rumunije sa korupcijom.

Premijer Viktor Ponta, koji je bio pod pritiskom nedjeljama od kada je počelo suđenje za korupciju, u srijedu, 4. novembra, podnio je ostavku.

Preliminarna istraga ukazuje na brojna kršenja pravila bezbjednosti u tom noćnom klubu, uključujući nedostatak izlaza za vanredne situacije i činjenice da je zapaljivi materijal korišćen za zvučnu izolaciju.

Bonus video: