Istraga o ubistvu Kašogija: Pretražena vila u okolini Istanbula

Vlasnik vile je saudijski državljanin, Mohamed Ahmed Alfaouan, koji je imao kodno ime "Gozan". Dva zvaničnika su za Rojters potvrdila da je on nekretninu u blizini Jalove kupio prije tru godine
56 pregleda 2 komentar(a)
Džamal Kašogi, Foto: Beta-AP
Džamal Kašogi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 26.11.2018. 16:21h

Turska policija je pretražila udaljenu obalnu vilu na jugoistoku Istanbula u ponedjeljak kao dio istrage ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija, saopštili us tamošnji zvaničnici.

Vlasti vjeruju da je jedan od saudijskih agenata, navodno umiješanih u ubistvo Kašogija, Mansur Otman Abahuasin, nazvao vlasnika vile dan prije ubistva, prenosi Rojters.

Vlasnik vile je saudijski državljanin, Mohamed Ahmed Alfaouan, koji je imao kodno ime "Gozan". Dva zvaničnika su za Rojters potvrdila da je on nekretninu u blizini Jalove kupio prije tru godine.

Vjeruje se da je vođen telefonski razgovor o uništavanju i sakrivanju djelova tijela, saopštila je kancelarija državnog tužioca Turske.

Policija je korišćenjem pasa pretražila baštu vile i obližnju šumu.

Zvaničnici su prošlog mjeseca Rojtersu kazali da je moguće da su ubice Kašogija, njegove ostatke sakrili u ruralnoj oblasti blizu Jalove, koja je na oko 90 kilometara od Istanbula.

Bonus video: