RASVIJETLJENO MAFIJAŠKO UBISTVO

Dječak ubijen jer ga je djed koristio kao štit

Ianićeli je pokušavao da proširi svoj narko biznis u Kosenci - teritoriji koju kontroliše uticajna Ndrangeta - i stalno je sa sobom vodio unuka pokušavajući da na taj način izbjegne odmazdu
2 komentar(a)
mafijaš, mafija, Foto: Shutterstock
mafijaš, mafija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.02.2019. 10:44h

Dječaka koji je ubijen u ratu klanova, zbog kojeg je papa Franjo ekskomunicirao sve pripadnike mafije, njegov djed je koristio kao ljudski štit, kazao je u ponedjeljak glavni italijanski tužilac za borbu protiv mafije. 

Italijanska policija je saopštila da su dvije osobe sprovele napad, u kojem je trogodišnji Koko Kampolongo ubijen sa njegovim djedom Đuzepeom Ianićelijem i njegovom marokanskom partnerkom  u mafijaškom ubistvu koje se povezuje sa sporovima oko teritorije na kojoj se diluje droga.

Ianićeli je pokušavao da proširi svoj narko biznis u Kosenci - teritoriji koju kontroliše uticajna Ndrangeta - i stalno je sa sobom vodio unuka pokušavajući da na taj način izbjegne odmazdu.

„Vodio ga je svuda sa sobom, koristeći ga kao ljudski štiti“, kazao je tužilac Franko Roberti. Dvojica napadača Kozimo Donato i Faustino Kampilongo namamili su Ianićelija na sastanak kako bi mu navodno platili za zalihe droge, a zatim su ubili sve troje. Policija je navela da su ubili Koka jer ih je prepoznao. 

Kokova majka je u vrijeme napada služila kaznu za dilovanje droge. On je godinu dana živio sa njom u zatvoru prije nego što je starateljstvo dodijeljeno djedu.