De Mezijer: Nema povećanog kriminala među izbjeglicama

Ministar je dodao da je, doduše, kod gruzijskih izbjeglica uočen jedan viši broj delikata u oblasti privatne imovine , ali da " u velikoj grupi sirijskih izbeglica to nije slučaj"
0 komentar(a)
Tomas de Mezijer, Foto: Wikipedia
Tomas de Mezijer, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 06.10.2015. 15:25h

Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Tomas de Mezijer izjavio je danas da među izbjeglicama nije uočeno povećanje kriminaliteta, prenose danas njemački mediji.

On je na predstavljaju izvještaja o organizovanom kriminalu u Berlinu rekao da nema povoda za generalnu sumnju prema izbjeglicama.

Ministar je dodao da je, doduše, kod gruzijskih izbjeglica uočen jedan viši broj delikata u oblasti privatne imovine , ali da " u velikoj grupi sirijskih izbeglica to nije slučaj".

Na društvenim mrežama, međutim, kruže priče o navodnom izbjegličkom kriminalu, ukazuju mediji, navodeći da je De Mezijer i sam prije nekoliko dana pozvao izbjeglice da se prilagode njemačkim standardima i vrijednostima.

De Mezijer je izjavio danas i da neće iznositi nove procjene broja izbjeglica u Njemačku, ističući da to može da se pogrešno protumači kao poziv.

On je sredinom avgusta rekao da bi u Njemacku do kraja ove godine moglo da stigne do 800.000 izbjeglica.

Njemački tabliod "Bild" je, međutim, juče objavio, pozivajući se na povjerljiva dokumenta, da bi do kraja godine u Njemačku moglo da stigne 1,5 miliona izbjeglica.

Bonus video: