Pretučen turski novinar

„Hurijet“ je na meti kritika Erdogana, koji nastoji da kontroliše rastući talas kurdskog militantnog nasilja na jugoistoku Turske
0 komentar(a)
Ahmet Hakan, Foto: Beta/AP
Ahmet Hakan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.10.2015. 05:52h

Poznati turski novinar Ahmet Hakan smješten je u bolnicu nakon što su ga ispred njegove kuće napala nepoznata lica, što je najnoviji znak pogoršanja uslova rada za medije pod vlašću predsjednika Tajipa Erdogana, saopštio je izvor iz „Hurijeta“.

Četiri nepoznata muškarca u crnom automobilu pratili su preksinoć kolumnistu vodećeg sekularnog lista „Hurijet“ i voditelja na televiziji „Si-En-En Turk“ i napali ga u blizini njegove kuće, saopštio je urednik dnevnog lista Sedat Ergin.

Jasno je da u pitanju organizovan, planiran napad - izjavio je Ergin i dodao da je Hakan primljen u bolnicu slomljenog nosa i rebara.

Napad se desio samo nekoliko nedjelja nakon što je tužilaštvo pokrenulo istragu protiv vlasnika novina iz medijske grupe „Dogan“ zbog navodne „terorističke propagande“.

Provladine pristalice su prošlog mjeseca izvršile napad na kancelarije ovog lista, optužujući novinare da gaje simpatije prema zabranjenoj Radničkoj partiji Kurdistana (PKK).

„Hurijet“ je na meti kritika Erdogana, koji nastoji da kontroliše rastući talas kurdskog militantnog nasilja na jugoistoku Turske.

Bonus video: