Bugarska raspoređuje vojsku na granici s Turskom

U posljednjih 25 časova oko 600 izbjeglica je pokušalo da pređe iz Turske u Bugarsku, ali su odustali od toga nakon što su vidjeli kako je ta granica dobro čuvana, izjavio je glavni sekretar bugarskog ministarstva unutrašnjih poslova Georgi Kostov
0 komentar(a)
Bugarska žandarmerija, Foto: Wikipedia
Bugarska žandarmerija, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 17.09.2015. 09:55h

Bugarska je danas počela da razmješta do 1.000 vojnika kako bi "zbog komplikovane situacije" ojačala granicu prema Turskoj protiv priliva migranata, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.

Razmještanje vojske bi se, kako je saopšteno, odvijalo "korak po korak" duž cijele granice sa Turskom, prenosi Rojters.

"U posljednjih nekoliko dana je došlo do promjene situacije i teško je predvidjeti gdje će se usmjeriti talas izbjeglica... zato smo pripremljeni", izjavio je bugarski ministar odbrane Nikolaj Nenčev za radio BNR.

Jutros je na granicu upućeno 50 bugarskih vojnika, a još 160 bi moglo da bude razmješteno do kraja dana, saopštio je Nenčev.

Bugarska preduzima dodatne mjere zaštite granice, nakon informacija da su na stotine uglavnom sirijskih izbjeglica provele noć na otvorenom u blizini granice Turske i Grčke, koja je veoma blizu i bugarsko-turske granice.

U posljednjih 25 časova oko 600 izbjeglica je pokušalo da pređe iz Turske u Bugarsku, ali su odustali od toga nakon što su vidjeli kako je ta granica dobro čuvana, izjavio je glavni sekretar bugarskog ministarstva unutrašnjih poslova Georgi Kostov.

Bugarska je članica EU, ali ne i zone Šengena.

Bonus video: