Švedska poručila Kačinjskom: Kod nas nigdje ne vlada šerijatsko pravo

"Pogledajte makar Švedsku. Tamo u 54 zone obavezuje šerijatsko pravo i nema nikakve kontrole države. Plaše se da okače švedsku zastavu zato što je na njoj krst. Čak sada ni švedske djevojke, učenice ne smiju na ulicu u mini suknji jer njima (muslimanima) se to ne sviđa", rekao je Kačinjski
52 pregleda 2 komentar(a)
Jaroslav Kačinjski, Foto: Shutterstock
Jaroslav Kačinjski, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.09.2015. 08:48h

U Švedskoj važe švedski zakoni, poručila je ambasada te skandinavske zemlje u Varšavi lideru poljskih opozicionih konzervativaca Jaroslavu Kačinjskom, koji je u srijedu tokom burne debate o izbjeglicama u parlamentu plašio Poljake da, ako prihvate izbjeglice, živjeće kao Šveđani gdje djevojke ne smiju u mini suknjama na ulice jer važi šerijatsko pravo.

Lider stranke Pravo i Pravda, vjerovatnog pobjednika predstojećih parlamentarnih izbora, Jaroslav Kačinjski oštro je u Sejmu poljskog parlamenta osudio pristanak vlade premijerke Eve Kopač da Poljska da solidarno, ali dobrovoljno, ne po kvotama prihvati više od obećanih 2.000 izbjeglica iz Sirije i Eritreje.

Kačinjski je zatražio da Poljska pomogne, ali isključivo na, kako je kazao bezbjedan način, dakle da ne prima muslimanske izbjeglice, već da pomogne finansijski da međunarodna zajednica prikupi 2,8 milijardi dolara za finansiranje izbjegličkih logora na Bliskom istoku.

"Pogledajte makar Švedsku. Tamo u 54 zone obavezuje šerijatsko pravo i nema nikakve kontrole države. Plaše se da okače švedsku zastavu zato što je na njoj krst. Čak sada ni švedske djevojke, učenice ne smiju na ulicu u mini suknji jer njima (muslimanima) se to ne sviđa", rekao je Kačinjski i dodao da takav scenario sigurno čeka i Poljsku, ako prihvati izbjeglice iz Sirije.

"Ima puno nesporazuma oko imigracije u Švedskoj između ostalog i oko važećih zakona. Objašnjavamo: u Švedskoj su na snazi švedski zakoni", objavila je na Tviteru švedska ambasada u Varšavi.

Bonus video: