IZBJEGLIČKA KRIZA

Tusk će do četvrtka odlučiti o specijalnom samitu lidera EU

"To je problem čitave Evropske unije i stoga smo se složili da specijalni samit EU bude održan naredne sedmice", rekla je Merkel
0 komentar(a)
Donald Tusk, Foto: Reuters
Donald Tusk, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2019. 18:55h

Predsjednik Savjeta Evropske unije Donald Tusk saopštio je danas da će u četvrtak donijeti odluku o tome da li će sazvati specijalni sastanak lidera Evropske unije o rješavanju izbjegličke krize.

"Tokom konsultacija, pojedini lideri su zatražili sazivanje specijalnog (sastanka) Evropskog savjeta o izbjeglicama. nastaviću sa konsultacijama i saopštiću svoju odluku u četvrtak", naveo je Tusk na svom Tviter nalogu, prenio je Rojters.

Njemačka i Austrija su se složile, u telefonskom razgovoru sa Tuskom, da specijalni samit Evropske unije o rješavanju izbjegličke krize bude održan naredne sedmice, izjavila je ranije danas njemačka kancelarka Angela Merkel.

"To je problem čitave Evropske unije i stoga smo se složili da specijalni samit EU bude održan naredne sedmice", rekla je Merkel na zajedničkoj konferenciji za novinare sa austrijskim kancelarom Vernerom Fajmanom u Berlinu.

"Donald Tusk će se time pozabaviti", kazala je Merkel.

Slovački premijer Tusk je, takođe, pozvao EU za održavanje specijalnog samita u cilju rješavanja najveće migracione krize u Evropi od Drugog svjetskog rata.