Ukrajina: Spriječen plan za ubistvo ministra unutrašnjih poslova

Jedan od lidera kriminalne grupe uhapšen je u Harkovu, navodi se u saopštenju i dodaje da je on ranije bio na mjestu šefa službe Ministarstva unutrašnjih poslova, sastavljene kako bi sprečavala napade proruskih snaga
1 komentar(a)
Kijev, Foto: Shutterstock.com
Kijev, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 11.09.2015. 19:12h

Ukrajinska bezbjednosna služba (SBU) saopštila je danas da je omela plan za ubistvo ministra unutrašnjih poslova te zemlje Arsena Avakova i nekoliko članova parlamenta.

"Kao rezultat istrage, policija je razotkrila grupu koja je planirala ubistva visokih policijskih zvaničnika, njihovih zamjenika, volontera i biznismena", navodi SBU u saopštenju.

Jedan od lidera kriminalne grupe uhapšen je u Harkovu, navodi se u saopštenju i dodaje da je on ranije bio na mjestu šefa službe Ministarstva unutrašnjih poslova, sastavljene kako bi sprečavala napade proruskih snaga.

Avakov za sada nije komentarisao ove vijesti, a ministarstvo nije iznijelo detalje spriječenog plana, prenio je AFP.

Avakov (51), nedavno je razljutio krajnje desničarske nacionaliste, optužene za umiješanost u napad granatom ispred zgrade Parlamenta u Kijevu prošlog mjeseca, u kojem su poginula tri ukrajinska policajca.

On je tražio istragu i oštre zatvorske kazne za počinioce, rekavši da oni snose "političku, kriminalnu i drugu odgovornost za nasilje", navodi francuska agencija.

Bonus video: