Neophodne strukturne reforme u EU

„Naučili smo lekciju iz svega toga. Države koje konsoliduju javne finansije garantuju održivost socijalnog sistema, sprovode ambiciozne strukturne reforme, podstiču rast zaposlenosti i otvaraju nova radna mjesta“, dodali su Kameron i Rahoj
0 komentar(a)
Dejvid Kameron, Marijano Rahoj, Foto: Reuters
Dejvid Kameron, Marijano Rahoj, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2015. 13:10h

Premijeri Velike Britanije i Španije, Dejvid Kameron i Marijano Rahoj uputili su zajednički poziv za sprovođenje strukturnih reformi, kako bi EU bila konkurentnija.

Kameron i Rahoj su kazali da su obje države radile na poboljšaju svoje ekonomije, koje su prije pet godina bile na ivici ambisa.

„Istina je da situacija u EU nije dovoljno dobra. EU mora da bude konkurentnija i da tempo nacionalnih strukturnih reformi prebaci na nivo EU“, smatraju Kameron i Rahoj.

Oni su naveli da su Britanija i Španija imale zajedničke strukturne probleme kao što su prekomjerni dug i loša konkurentnost, koji su mogli da dovedu do ekonomske propasti da su bili zanemareni, ali da sada obje države bilježe privredni rast i otvaranje novih radnih mjesta.

„Naučili smo lekciju iz svega toga. Države koje konsoliduju javne finansije garantuju održivost socijalnog sistema, sprovode ambiciozne strukturne reforme, podstiču rast zaposlenosti i otvaraju nova radna mjesta“, dodali su Kameron i Rahoj.

Bonus video: