Ne osjećaju se krivima za smrt izbjeglica u hladnjači

Kamion hladnjaca sa tijelima 59 muškaraca, osam žena i četvoro djece pronađen je na auto-putu kod austrijskog mjesta Parndorf, pošto je hladnjaca od 7,5 tona u srijedu krenula iz Budimpešte
2 komentar(a)
hladnjača migranti, Foto: Reuters
hladnjača migranti, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.08.2015. 10:22h

Četvorica osumnjičenih trgovaca ljudima izjasnili su se, pred sudom u Mađarskoj, da se ne osjećaju krivim za smrt izbjeglica čija tijela su pronađena u jednoj hladnjači u Austriji.

Krijumčari će ostati u pritvoru u Mađarskoj, mada policija vjeruje da su uhvaćeni trgovci ljudima koji su se juče pojavili pred sudom u Kečkemetu, nižeg ranga jedne od brojnih beskrupulozni bandi koje transportuju imigrante u zamjenu za, ponekad, veoma velike sume novca, prenijela je agencija AFP.

Uhapšena četvorka, od koji su trojica Bugara, jedan star 29, drugi 30 i treći 50 godina kao i četvrti Avganistanac od 28 godina ostaće u pritvoru do 29. septembra, pošto su iz mađarskog tužilaštva, novinarima rekli da se osumnjičeni suočavaju sa optužbama za krijumčarenje ljudi, mučenje i ostvarivanje finansijske koristi.

Mađarska policija je prvo privela sedam osumnjičenih, od kojih je četvoricu uhapsila - trojicu Bugara i jednog Avganistanca.

Kamion hladnjaca sa tijelima 59 muškaraca, osam žena i četvoro djece pronađen je na auto-putu kod austrijskog mjesta Parndorf, pošto je hladnjaca od 7,5 tona u srijedu krenula iz Budimpešte, prešla mađarsko-austrijsku granicu i u četvrtak kamion je ostavljen u zaustavnoj traci na auto-putu.

U kamionu, koji su krijumčari koristili za prebacivanje ilegalaca, policija je kontrolisala pošto je dugo stajao u zaustavnoj traci kada su pronađenja tijela mrtvih izbjeglica.

Uhapsena peta osoba u Mađarskoj zbog smrti izbeglica u kamionu

Mađarska policija uhapsila je danas petu osobu koja se povezuje sa pronalaskom više od 70 mrtvih izbjeglica u napuštenom kamionu-cistjerni prije četiri dana na autoputu u Austriji.

Policija je navela da je u pitanju još jedan, četvrti, bugarski državljanin, koji se ispituje zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenja ljudi.

Bonus video: