Pucnjava u centru Barselone, ranjene najmanje dvije osobe

Prema preliminarnim informacijama, pucnjavi je prethodio pokušaj pljačke jednog stranog turiste
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Shutterstock
Barselona, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.07.2015. 16:28h

Najmanje dvije osobe, od kojih jedna teže, ranjene su danas popodne u pucnjavi u neposrednoj blizini centralne pješačke ulice u Barseloni, Ramblas, objavili su španski mediji.

Prema preliminarnim informacijama, pucnjavi je prethodio pokušaj pljačke jednog stranog turiste. Taj incident su uočili policajci i prišli pljačkašu i žrtvi, ali je tada došlo do razmjene vatre

Policija istražuje da li je napadač, koji je pucao na dvojicu muškaraca, ranivši jednog od njih, djelovao sam ili je imao pomagača, prenio je list "Mundo", dok "Pais" piše da policajci tragaju za više osumnjičenih.

U pucnjavi ispred hotela "Silken", koji se nalazi u ulici Pintor Fortuni odmah do Ramblasa, pogođen je jedan muškarac, koji je zatim sa još jednim utrčao u taj hotel.

Tu su naletjeli na staklo, pri čemu je drugi muškarac zadobio posjekotine, a zatim su istrčali iz hotela kroz zadnji izlaz, koji gleda na ulicu Karme, piše "Mundo".

Muškarac sa ranom od metka se zatim sakrio u prodavnicu odjeće, u ulici Karme broj 18, dok se čovjek povrijeđen od stakla sakrio u ulazu broj 21.

Obojica su nešto kasnije prebačeni u bolnicu, a policija je zatvorila prodavnicu odjeće.

Policija još traga za napadačem koji je pucao na dvojicu ljudi, a posebno se nadziru hotel "Silken" i okolne ulice.

U jednom trenutku su policajci sumnjali da se napadač krije u supermarketu "Karfur", ali se pokazalo da to nije tačno, pa oni sada proučavaju snimke nadzornih kamera iz hotela "Turin", koji se nalazi veoma blizu mjesta na kojem je došlo do pucnjave.

Bonus video: