SAN FERMIN

U trci sa bikovima povrijeđena jedna osoba

Trka se odvija tako da se šest bikova i njihov prethodnik puštaju iz tora da trče ulicama do lokalne arene, dok ispred njih trče ljudi
1 komentar(a)
San Fermin, Foto: Reuters
San Fermin, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2015. 08:19h

U trci sa bikovima četvrtog dana festivala San Fermin u španskom gradu Pamploni, koji svake godine privlači na hiljade avanturistički raspoloženih turista i mještana, danas je povrijeđena jedna osoba, objavili su španski mediji.

Portparol španskog Crvenog krsta Hose Aldaba je izjavio da tokom današnje trke niko nije proboden rogovima, ali je jedna osoba hospitalizovana zbog povrede ruke, prenijela je agencija AP.

Od početka festivala, u utorak, povrede rogovima bikova su zadobili dvojica Amerikanaca, jedan Australijanac i jedan Britanac.

Trka sa bikovima se održava svaki dan u osam sati tokom osam dana, koliko traje festival San Fermin.

Trka se odvija tako da se šest bikova i njihov prethodnik puštaju iz tora da trče ulicama do lokalne arene, dok ispred njih trče ljudi. Trka se odvija uskim ulicama, u dužini od ukupno 850 metara, a završava u areni za borbe za bikovima.

Današnja trka je trajala dva minuta i 24 sekunde.

Ukupno je 15 ljudi izgubilo život u trčanju sa bikovima u Pamploni od 1924. godine, kad je počela da se vodi evidencija.