Petoro povrijeđenih u trci sa bikovima

Trka se odvija uskim ulicama, u dužini od ukupno 850 metara, a završava u areni za borbe za bikovima
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2015. 08:05h

U trci sa bikovima trećeg dana festivala San Fermin u španskom gradu Pamploni, koji svake godine privlači na hiljade turista i mještana željnih avanture, danas je povrijeđeno petoro ljudi, objavili su španski mediji.

Ljekar bolnice španske pokrajine Navara, dr. Havijer Sesma, izjavio je da su povrijeđeni zadobili samo lakše povrede mekih tkiva i da niko nije proboden rogovima, prenijela je agencija AP.

Tu povredu, koja može biti opasna po život, juče je zadobio jedan Australijanac, a u utorak, prvog dana festivala, dvojica Amerikanaca i jedan Britanac.

Trka sa bikovima se održava svaki dan u 8 časova tokom osam dana, koliko traje festival San Fermin. Trka se odvija tako da se šest bikova i njihov prethodnik puštaju iz tora da trče ulicama do lokalne arene, dok ispred njih trče ljudi. Trka se odvija uskim ulicama, u dužini od ukupno 850 metara, a završava u areni za borbe za bikovima.

Ukupno je 15 ljudi izgubilo život u trčanju sa bikovima u Pamploni od 1924. godine, kad je počela da se vodi evidencija.

Galerija

Bonus video: