Meso genetski modifikovanog jagnjeta prodato Francuskoj

List (Le Parisien navodi da je "jagnje-meduza" nazvano Rubi namjerno prebacio u klanicu sa zdravim životinjama jedan uzgajivač koji je htio da se osveti šefu s kojim je bio u sukobu
120 pregleda 0 komentar(a)
jagnje bordel, Foto: MUP Njemačke
jagnje bordel, Foto: MUP Njemačke
Ažurirano: 23.06.2015. 14:46h

Francuski nacionalni poljoprivredni institut ispituje kako je jagnje čija majka je genetski modifikovana proteinom meduze u okviru medicinskog eksperimenta prodato kao meso s drugim životinjama.

U današnjem saopštenju Institut (INRA) naveo je da je jagnje prodato kao meso u oktobru 2014. u regionu Pariza.

Jagnje je bilo dio medicinskog ispitivanja o bolestima srca, u kome su tkiva životinja modifikovana proteinom dobijenim od meduze, koji se često koristi u ovim eksperimentima, i koji pravi ćelije fluorescentnim.

Institut je naveo da protein meduze ne predstavlja opasnost za zdravlje ljudi ali da je, poslije sprovedene istrage, bio obavezan o tome da obavijesti tužioce zbog kršenja propisa o životnoj sredini. Institut je upozorio na neprikladno ponašanje zaposlenih u jedinici u kojoj je jagnje držano.

List Parizjen (Le Parisien), na svojoj naslovnoj strani piše o "ludoj aferi GMO jagnjeta", i navodi da je "jagnje-meduza" nazvano Rubi namjerno prebacio u klanicu sa zdravim životinjama jedan uzgajivač koji je htio da se osveti šefu s kojim je bio u sukobu.

Bonus video: