GURAO I VRIJEĐAO POLICAJCE

Lider francuske radikalne ljevice pod istragom zbog prijetnji policiji

Predsjednik Nepokorene Francuske je snimio pretres svog doma i to postavio na Fejsbuk, a kasnije je sa pristalicama posjetio sjedište stranke gdje je bio u toku drugi pretres, rekavši saradnicima da probiju vrata
0 komentar(a)
Žan-Li Melenšon, Foto: Shutterstock
Žan-Li Melenšon, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.10.2018. 11:30h

Tužilaštvo u Parizu otvorilo je danas istragu zbog prijetnji i zastrašivanja policiji koje je uputio lider radikalne levice Žan-Lik Melanšon tokom pretesa prostorija njegove stranke i doma.

Melanšon se juče žestoko bunio zbog pretresa koji je sproveden u sklopu istrage o fiktivnim poslovima u Evropskom parlamentu za vreme kampanje za predsjedničke izbore u Francuskoj na kojima se kandidovao i lider radikalne ljevice.

Predsjednik Nepokorene Francuske je snimio pretres svog doma i to postavio na Fejsbuk a kasnije je sa pristalicama posjetio sjedište stranke gdje je bio u toku drugi pretres, rekavši saradnicima da probiju vrata.

Mediji su na licu mjesta preneli da je Melanšon gurao predstavnika pravosuđja kao i policajce kojima je upućivao verbalne prijetnje.

Sindikat policije danas je osudio "neprihvatljvo ponašanje" Melanšona pozivajući novog ministra unutrašnjih poslova Kristofa Kastanera da reaguje i zatraži zvanično izvinjenje od lidera radikalne ljevice.