Rogozin: Našim tenkovima ne treba viza za Evropu, Zapad će uništiti gejevi

Rogozin koji je vrlo aktivan na Tviteru, napisao je juče da Rusija ne prijeti Zapadu kojeg će, kako je naveo, ionako uništeti "napadi gejeva i Islamske države"
19 komentar(a)
Dmitri Rogozin, Foto: Beta/AP
Dmitri Rogozin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.05.2015. 12:56h

Ruskim tenkovima ne treba viza da uđu u Evropu, rekao je zamjenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin i dodao da se ne osjeća sputano zbog zapadnih sankcija koje mu zabranjuju da putuje u EU i SAD.

"Uvijek se šalim na tu temu. Ne daju nam vize, uveli su sankcije protiv nas, neka im bude. Ali tenkovima nisu potrebne vize", rekao je Rogozin u sinoćnoj emisiji javne televizije Rasija 1, prenosi Dejli star.

Potpredsjednik ruske vlade zadužen za odbranu, poznat je po provokativnim izjavama i kritici Zapada, podsjeća agencija Frans pres.

Rogozin koji je vrlo aktivan na Tviteru, napisao je juče da Rusija ne prijeti Zapadu kojeg će, kako je naveo, ionako uništeti "napadi gejeva i Islamske države".

EU i SAD su zamrzle sredstva u inostranstvu i zabranili izdavanje viza za više desetina ruskih zvaničnika i proruskih Ukrajinaca, kao odgovor na rusko pripajanje ukrajinskog poluostrva Krima marta 2014. godine.

Na američkoj listi je više od 50 imena, a na evropskoj više od 110, uključujući vođe separatističkih grupa u Ukrajini, šefove ruskih obavještajnih službi i više oligarha bliskih ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Bonus video: