Rimokatolički biskupi o razvodu i homoseksualcima

Neformalni sastanak je inicirao njemački kardinal Rajhard Marks, koji se zalaže za reformu crkve po pitanju razvedenih osoba koje se ponovo vjenčavaju i za bolji status za homoseksualce u crkvi.
0 komentar(a)
Vatikan, Foto: Shutterstock
Vatikan, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.05.2015. 13:52h

Biskupi iz Njemačke, Francuske i Švajcarske razgovaraće sjutra u Rimu iza zatvorenih vrata o osjetljivim pitanjima za Rimokatoličku crkvu, kao što su razvod i homoseksualni brak, saopštili su danas izvori bliski Vatikanu.

Na sastanku će učestvovati oko 50 ljudi, među kojima će biti biskupi, teolozi i ateisti. Skup, koji će biti održan na jezuitskom gregorijanskom univerzitetu u Rimu, organizuje se pet mjeseci prije Sinoda Rimokatoličke crkve.

Neformalni sastanak je inicirao predsjednik njemačke Biskupske konferencije, njemački kardinal Rajhard Marks, koji se zalaže za reformu crkve po pitanju razvedenih osoba koje se ponovo vjenčavaju i za bolji status za homoseksualce u crkvi.

Italijanski mediji su prenijeli da mnogi sveštenici nisu pozvani na skup i da se uoči sastanka pojavila peticija s 230.000 potpisa u kojoj se traži od pape Franja da ne sprovede reforme koje bi "izdale dogme koje je uveo Hrist".

Bonus video: