KULTUROLOŠKE RAZLIKE

Natali Portman: Osjećam se nervozno kao Jevrejka u Parizu

Prema njenim riječima, osjećala bi se nervozno i kao crnkinja u SAD ili kao muslimanka u nekim drugim gradovima
226 pregleda 5 komentar(a)
Natali Portman, Foto: Shutterstock
Natali Portman, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.05.2015. 10:39h

Američko-izraelska glumica Natali Portman izjavila je da se ne osjeća prijatno kao Jevrejka koja živi u Parizu, prenosi danas američki časopis Holivud reporter.

Glumica (33), rođena u Izraelu i koja se preselila u Pariz prošle godine, dva mjeseca prije terorističkih napada na list Šarli ebdo i jednu jevrejsku radnju, rekla je da je shvatila da je Francuska "kulturološki duboko drugačija od SAD".

"Ranije sam često dolazila u Pariz i mislila da je život sličan kao u SAD. Tek kad sam počela da živim u tom gradu, shvatila sam koliko su Amerikaci kulturološki drugačiji", rekla je Natali Portman i dodala da se osjeća "nervozno" kao Jevrejka u Parizu.

Prema njenim riječima, osjećala bi se nervozno i kao crnkinja u SAD ili kao muslimanka u nekim drugim gradovima.

Na pitanje Holivud reportera da li se mnogo potresla poslije napada 7. januara u Parizu gdje je poginulo 17 osoba, glumica je samo odgovorila: "Znate, ja sam iz Izraela".

Natali Portman je dobitnica Oskara za najbolju glavnu glumicu 2010. godine za ulogu u filmu "Crni labud". Na snimanju je upoznala francuskog baletana i koreografa Benžamena Milpjea za kojeg se udala 2012. godine.

Glumica se preselila u Pariz nakon što je Milpje prošle godine postao umjetnički direktor baleta pariske Opere.