Papa Franjo: Mafijaši, novac ne možete ponijeti u grob

Papu je na Siciliji dočekalo nekoliko desetina hiljada vjernika, a nekoliko mladih nosilo je transparent sa natpisom "Hajde da obnovimo crkvu
124 pregleda 6 komentar(a)
papa franjo, Foto: Reuters
papa franjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.09.2018. 14:15h

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo poručio je u Palermu mafijašima Koza nostre da svoje pare ne mogu da ponesu u grob, misleći na novac koji je mafija stekla na nelegalne načine.

"Zato kažem mafijašima, promijenite se, braćo i sestre. Prestanite da mislite na sebe i na svoj novac. Znate, posmrtni pokrov nema džepove. Ne možete ga ponijeti sa sobom", poručio je papa u Palermu, prenosi AP.

Papu je na Siciliji dočekalo nekoliko desetina hiljada vjernika, a nekoliko mladih nosilo je transparent sa natpisom "Hajde da obnovimo crkvu", prenosi Tanjug.

"Život se drugima daje, ne oduzima se. Ne možete da vjerujete u Boga i mrzite svog brata, uzmete život sa mržnjom", poručio je papa Franjo mafijašima u Palermu, gdje je odao počast svešteniku Đuzepeu Puljisiju, poznatom kao Pino, kojeg je mafija ubila prije 25 godina.

Puljisija je 2013. godine Rimokatolička crkva proglasila mučenikom.

Ubijeni sveštenik radio je na tome da sačuva nezaposlenu omladinu siromašnih krajeva Palerma od mafijaških poslova.

AP podsjeća da do papine posjete dolazi u trenutku kada je objelodanjeno više seksualnih skandala u koje je upletena Rimokatolička crkva.

Pritisak na Franja raste da kaže šta je znao o seksualnom zlostavljanju djece, za koje je optužen američki sveštenik Teodor Mekarik u nedavno objavljenom izvještaju, ocjenjuje AP.

Bonus video: