Šonfeld: Putin možda nije dobar čovjek, ali nije toliki đavo

Prema njegovim riječima, SAD su ignorisale raspad Jugoslavije, ali su umjele da razglase i da lamentiraju nad sudbinom Ukrajine
7 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2015. 08:01h

Osnivač CNN Riz Šonfeld napisao je u kolumni da Vladimir Putin brani interese Rusije i da nije toliki đavo kakvim ga smatraju SAD.

On je u tekstu koji je objavio Hafington post naveo da shodno istorijskim činjenicama i ličnom iskustvu ne može Rusiju da smatra neprijateljem, prenosi B92.

"Ruski predsjednik možda nije dobar čovek, ali sigurno nije toliki đavo kako se misli u SAD. Putin se ponaša onako kako bi se ponašao svaki drugi politički lider, pokušava da sačuva svoju državu", napisao je Šonfeld.

Prema njegovim riječima, SAD su ignorisale raspad Jugoslavije, ali su umjele da razglase i da lamentiraju nad sudbinom Ukrajine.

"Ono što je Hruščov uradio 1954. godine, pripajanje Krima Ukrajini, to su Rusi vidjeli kao grešku. Sada se suočavamo sa strahom od svega ruskog i prihvatanjem da oni mogu da donose svoje odluke na osnovu svojih interesa. Sjećam se da je više od 10 miliona Rusa stradalo boreći se protiv Hitlera koji je napao Rusiju sa istoka. Mogu da razumijem Putina i njegovu želju da ojača svoje granice", zaključio je Šonfeld.

Bonus video: