Simboli britanske prijestonice u rukama Arapa

Zgrada poznata i kao regrutni centar u Prvom svjetskom ratu u kome je lord Herbert Kičener izgovorio čuvenu riječenicu "potreban si svojoj zemlji", izdata je 2013. na 125 godina grupi "Galjard", a novi vlasnik zgrade će biti partner u radu luksuznog hotela sa 235 soba
3 komentar(a)
London, nevrijeme, Foto: Shutterstock
London, nevrijeme, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.04.2015. 09:42h

LuLu grupa iz Abu Dabija planira da kupi Grejt Skotland jard, prvo sjedište londonske policije, za 145 miliona dolara.

Zgrada u kojoj su od 1829. do 1890. godine boravili čelnici policije i londonski bobiji postaće sljedeće godine hotel sa pet zvjezdica, prenosi B92.

Zgrada poznata i kao regrutni centar u Prvom svjetskom ratu u kome je lord Herbert Kičener izgovorio čuvenu riječenicu "potreban si svojoj zemlji", izdata je 2013. na 125 godina grupi "Galjard", a novi vlasnik zgrade će biti partner u radu luksuznog hotela sa 235 soba.

LuLu grupa, na čijem je čelu indijski tajkun Jusufali M.A, poznata je po lancu supermarketa i proizvodnji i distribuciji hrane na Bliskom istoku, a nedavno je proširila djelovanje na nekretnine, kupovinu tržnih centara i ušla u sektor hotelijerstva uključivši se u izgradnju hotela "Grand hajat" u Kerali.

Očekuje se da ugovor bude zaključen u narednim danima, kada će obje zgrade u Londonu koje nose legendarni naziv Skotland jard i zvanično biti u vlasništvu kompanija sa Bliskog istoka.

Podsjetimo, čuveni Nju Skotland jard krajem prošle godine kupili su arapski investitori iz "Abu Dabi fajnenšel grupe" za 370 miliona funti.

"Abu Dabi Fajnenšel grupa" već renovira jednu zgradu u neposrednoj blizini Bakingemske palate.

Bonus video: