Putin: Oružane snage Rusije preduslov za miran život

Putin je naveo da je ruska Federalna služba bezbjednosti osujetila nekoliko terorističkih akcija i privela više od 120 članova kriminalnih grupa
79 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2015. 18:09h

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas u Moskvi da su napori Rusije za pobolj[anje njenog odbrambenog potencijala preduslov za miran život i razvoj zemlje, javila je ruska agencija TAS S.

"Nastavićemo napore za povećanje odbrambenog potencijala zemlje, jer smo svjesni da su oni glavni faktor za razvoj zemlje i miran život miliona naših građana", rekao je Putin na promovisanju oficira u Kremlju.

Putin je rekao da će Rusija nastaviti da jača svoju bezbjednosti i da sarađuje sa državama koje žele mir, stabilnost i razvoj.

Prema njegovim riječima, brojne zemlje se okreću ka "politici agresije" i da se zbog toga ne mogu "ignorisati prijetnje". Putin nije naveo o kojim zemljama je riječ.

"Poslednjih nekoliko godina modernizujemo svoje oružane snage, koje su osposobljene za najteže misije", rekao je Putin navodeći kao primjer stvaranje oružanih snaga na Krimu, ukrajinskom crnomorskom poluostrvu koje je prošle godine pripojeno Rusiji.

Putin je naveo da je ruska Federalna služba bezbjednosti osujetila nekoliko terorističkih akcija i privela više od 120 članova kriminalnih grupa.

"Nadam se da ćemo nastaviti tako uspješan rad i u drugim poljima, kao što su kontraobavještajne aktivnosti, jačanje privredne stabilnosti i borba protiv korupcije, pronevjere i zloupotrebe državnog novca", rekao je Putin.

Ruski predsjednik je dodao da će stroge mjere bezbjednosti biti preduzete devetog maja na vojnoj paradi povodom obilježavanja 70 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Bonus video: