Putin: Neće uspjeti oni koji nastoje da izmijene istoriju

Putin je istakao da je najbolji način da se sačuva istorija da se razgovara s veteranima, slušaju njihove priče i pogledaju dokazi o tome šta se zaista dogodilo u Drugom svjetskom ratu
5 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.04.2015. 16:10h

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da je nemoguće preoblikovati istoriju da bi se prilagodila trenutnoj političkoj situaciji.

"Neće uspjeti oni koji nastoje da izmijene istoriju radi sadašnje političke situacije, pa ma koliko se trudili, uključujući i korišćenje takvih metoda kao što je veličanje nacizma. Nemoguće je preoblikovati istoriju radi političke situacije", rekao je Putin a prenio Tas s.

"Mada, naravno, izvjesna šteta može da bude načinjena takvim akcijama. Najveća je opasnost da počne da raste osjećaj straha zbog ekstremnog izražavanja i njegovog najgoreg oblika - nacizma", rekao je Putin.

Putin je istakao da je najbolji način da se sačuva istorija da se razgovara s veteranima, slušaju njihove priče i pogledaju dokazi o tome šta se zaista dogodilo u Drugom svjetskom ratu.

Putin je danas položio cvijeće na spomenik sovjetskim vojnicima na groblju u selu Marfino u oblasti Velikog Novgoroda na sjeverozapadu Rusije.

Na tom groblju sahranjeno je skoro svih 4.185 sovjetskih vojnika iz 43. letonske divizije, stradalih u jednoj borbi protiv njemačkih vojnika u Drugom svjetskom ratu.

Bonus video: