Ovo su najgore njemačke serijske ubice: Jeli žrtve, silovali, odrubljivali glave...

Jirgen Barč je šezdesetih godina ubio četiri dječaka starih između osam i trinaest godina. Žrtve je odvodio u jedan u bunker u blizini Vupertala. Tamo bi ih primoravao da svuku odjeću, seksualno ih napastvovao, a zatim ubijao i raskomadao
103 pregleda 4 komentar(a)
Nils Hegel, Foto: Reuters
Nils Hegel, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2018. 08:52h

Suđenje bivšem zdravstvenom njegovatelju Nilsu Hegelu privlači pažnju javnosti u Njemačkoj. Hegel je priznao da je odgovoran za 100 ubistava.

Ali prije njega je bilo i drugih serijskih ubica koji su šokirali Nemačku. Ovo su najgore serijske ubice u Nemačkoj, od 1940. do danas:

Rudolf Plajl: "Siejač smrti"

Bivši kuvar tvrdio je da je odgovoran za 25 ubistava. Dokazano je da je kriv za ukupno 10. Plajl je od 1946. do 1947. godine krijumčario prije svega žene iz Istočne (DDR) u Zapadnu (BRD) Njemačku. Na taj način dolazio je do svojih žrtava koje je najčešće silovao i ubijao. Nekima je i odrubljivao glavu.

Godine 1950. osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. Osam godina kasnije, objesio se u zatvorskoj ćeliji.

Jirgen Barč: "Djecoubica"

Barč je šezdesetih godina ubio četiri dječaka starih između osam i trinaest godina. Žrtve je odvodio u jedan u bunker u blizini Vupertala. Tamo bi ih primoravao da svuku odjeću, seksualno ih napastvovao, a zatim ubijao i raskomadao. Peta žrtva uspjela je da pobegne pošto je Barč nije odmah ubio.

Uhvaćen je i 1967. godine osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu. Kasnije je kazna smanjena na 10 godina i bio je prebačen na psihijatrijsku kliniku. Pošto je i dalje imao ubilačke fantazije, 1976. godine pristao je na kastraciju. Zbog pogrešne anestezije tokom operacije, doživio je smrtonosni cirkulatorni kolaps.

Jaohim Gero Krol: "Hanibal iz Duizburga"

Krol, kod kojeg je nakon hapšenja 1976. godine ustanovljen veoma mali koeficijent inteligencije, ubio je 14 ljudi. Njegove žrtve bile su prije svega mlade žene i djevojke. Mnoge od njih je silovao i pojeo. Zlodjela je počinio između 1955. i 1976. godine. Prilikom hapšenja, policija je u njegovom stanu, u zamrzivaču, pronašla pojedinačno zapakovane djelove ljudskih tijela. U tom trenutku na šporetu je, u posoljenoj vodi, kuvao ruke i šake četvorogodišnje devojčice koju je prethodno ubio.

Godine 1982. osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu. Nepunih 10 godina kasnije umro je od infarkta. Zbog greške sudstva, prethodno je tri godine u zatvoru proveo jedan nevin čovjek.

Fric Honka: "Ženoubica iz Sent Paulija“

Između 1970. i 1975. godine on je u svom stanu zadavio najmanje četiri prostitutke. Njegov zločin slučajno je otkriven 1975. godine. Dok ga nije bilo, u stanu mu je izbio požar. Pošto je Honka sekao tela svojih žrtava, jedan vatrogasac je tokom akcije otkrio skrivene delove ljudskih tela. Policijski službenik koje je pozvan u pomoć, na zidovima u stanu pronašao je zidove obložene porno-slikama.

Honka je zbog četvorostrukog ubistva 1976. godine osuđen na petnaest godina zatvora i kasnije je premešten u psihijatrijsku kliniku. Nakon što je 1993. godine pušten, pod živeo je drugim imenom u jednom staračkom domu u Hamburgu. Honka, koji je tokom života bio stidljiv i nikome nije upadao u uči, umro je 1998. godine.

Verner Pincner: "Ubica iz Sent Paulija"

Pincner je bio profesionalni ubica, koji je ubio do desetoro ljudi. Prije svega je bio aktivan u hamburškom "crvenom" miljeu. Radio je za makroa po imenu "Viner-Peter".

Godine 1986. postao je međunarodno poznat. Za vrijeme saslušanja, zbog serije ubistava koje je počinio, u sjedištu policije u Hamburgu ubio je državnog tužioca koji je vodio istragu, zatim njegovu ženu koja je bila u istoj prostoriji, a potom i sebe. Oba njegova pištolja kasnije su izložena u Policijskom muzeju.

Ulrih Šmit: "Praznični-ubica"

Šmit je između 1987. i 1989. godine ubio pet žena, a četiri teško povrijedio. S obzirom na to da je većinu ubistava izvršio tokom prazničnih dana, prozvali su ga "praznični-ubica". Bio je nezaposlen i od svojih žrtava je tražio novac. Ubijao je u Esenu.

Kada je u avgustu 1989. godine silovao jednu medicinsku sestru u pomoć je priskočio jedan čovjek i Šmit se dao u bjekstvo. Na mjestu zločina je ostao foto-aparat u kome su bile fotografije ranijih žrtava, slika automobila marke Opel kao i slike njega i njegove žene. Kratko zatim policija ga je stavila iza rešetaka.

Marijane Nele: "Anđeo smrti iz Kelna"

Njegovateljka starijih osoba jedina je žena na ovoj listi. Policija sumnja da je tokom radnog vremena, između 1984. i 1992. godine, ubila 17 ljudi, kao i da je najmanje osamnaest pokušala da ubije. Njeni zločini su izgledali uvek isto: svojim žrtvama davala je smrtonosnu dozu antipsihotičnog lijeka Truxal.

Zbog sedam dokazanih ubistava, 1993. godine je osuđena na doživotnu zatvorsku kaznu. Nele sve do danas tvrdi da nije kriva za ta ubistva.

Folker Ekert: "Ubica prostitutki"

Vozač kamiona odgovoran je za najmanje 10 ubistava. Prvo je počinio još kao mladić. Ipak, pošlo mu je za rukom da ubistvo 14-godišnje djevojke iz svoje škole predstavi kao samoubistvo. Tek nekoliko godina kasnije je optužen i osuđen na zatvorsku kaznu.

Nakon što je pušten, Ekert je radio kao vozač kamiona i svoje sljedeće žrtve je tražio u Francuskoj, Španiji i Italiji. Tamo je između 2001. i 2006. godine ubio najmanje sedam prostitutki. Davio je žene, zatim bi se na njima seksualno zadovoljio, a kao trofej bi uzimao pramenove kose ili djelove odjeće, koje je držao u vozačkoj kabini ili u svom stanu. Otkriven je uz pomoć sigurnosne kamere. Prije nego što je osuđen, objesio se u zatvorskoj ćeliji, 2007. godine.

Štefan Leter: "Anđeo smrti iz Zonthofena"

Taj njegovatelj odgovoran je za jednu od najvećih serija ubistava u istoriji Savezne Republike Njemačke. U bavarskom gradiću Zonthofenu, u jednoj klinici je između 2003. i 2004. godine ubio najmanje 29 pacijenata. Kao smrtonosno oružje koristio je otrovne injekcije.

Najprije je uhapšen zbog sumnje da je krao medikamente, a 2006. je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu. Leterovo obrazloženje da je svoje teško obolele žrtve ubijao iz "saosjećanja", državno tužilaštvo nije prihvatilo. On je "želio da bude gospodar života i smrti" – to je jedan od razloga zašto mu sud pripisuje posebnu težinu krivice.

Bonus video: