Putin uskoro otkriva: "Kako smo vratili Krim"

"Pozvao sam u Kremlj rukovodioce naših specijalnih službi, ministarstva odbrane, postavio im zadatak da spasu život predsjednika Ukrajine (Viktora Janukoviča), jer bi njega prosto ubili", rekao je Putin, a prenosi agencija RIA Novosti
66 pregleda 13 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.03.2015. 06:47h

Televizijski kanal "Rusija 1" najavila je da će uskoro emitovati filma pod nazivom "Krim. Put u Otadžbinu".

U filmu ruski predsjednik Vladimir Putin govori autoru o tome kako je izvedena operacija o vraćanju tog poluostrva u sastav Rusije, prenijele su ruske agencije.

"Pozvao sam u Kremlj rukovodioce naših specijalnih službi, ministarstva odbrane, postavio im zadatak da spasu život predsjednika Ukrajine (Viktora Janukoviča), jer bi njega prosto ubili", rekao je Putin, a prenosi agencija RIA Novosti.

"Bili su postavljeni velikokalibarski mitraljezi, kako ne bi bilo mnogo priče. Pripremili smo se da ga izvučemo direktno iz Donjecka, kopnom, morem, iz vazduha (...) To je bilo između 22 i 23. (februara 2014.), završili smo oko sedam sati ujutro. Na rastanku, rekao sam svim kolegama: prinuđeni smo da započnemo aktivnost na povratku Krima u sastav Rusije", rekao je Putin.

Na ekranu se prilikom emitovanja isječka pojavio "kajron" na kom se navodi da će film biti prikazan uskoro.

RIA Novosti podsjeća da Krim nije priznao legitimitet nove ukrajinske vlasti iz februara 2014. i da je odlučeno da se održi referendum o budućoj sudbini 16. marta 2014. godine.

Ogromna većina izašlih - 96,77 odsto, glasalo je za prisajedinjenje Rusiji, birajući između te mogućnosti i obnavljanja važenja Ustava Republike Krim iz 1992. godine i status Krima kao dijela Ukrajine, podseća agencija.

Bonus video: