Mej: Katastrofa ako se ne prihvati dogovor o Bregzitu

U članku objavljenom u "The Sunday Expressu", uoči glasanja u Parlamentu ove sedmice, Mej je pozvala zakonodavce da "urade pravu stvar za zemlju", jer bi odbijanje volje naroda bilo "katastrofalno i neoprostivo kršenje povjerenja u našu demokratiju"
493 pregleda 0 komentar(a)
Mej, Foto: Reuters
Mej, Foto: Reuters

Britanska premijerka Tereza Mej zamolila je zakonodavce da prihvate njen dogovor za napuštanje Evropske unije, upozorivši da je u pitanju vjera u demokratiju.

U članku objavljenom u "The Sunday Expressu", uoči glasanja u Parlamentu ove sedmice, Mej je pozvala zakonodavce da "urade pravu stvar za zemlju", jer bi odbijanje volje naroda bilo "katastrofalno i neoprostivo kršenje povjerenja u našu demokratiju".

Mej je pozvala Parlament da podrži njen "mali voljeni dogovor o razvodu sa EU-om" kako Velika Britanija ne bi napustila EU 29. marta bez sporazuma o uslovima napuštanja, prenosi agencija Anadolija.

Na zahtjev Mej odloženo je glasanje u Parlamentu o napuštanju EU-a sredinom decembra kad je bilo jasno da će zakonodavci odbiti dogovor o napuštanju EU (Brexit), ali su mjere kompromisa ostavile i proevropske i političare koji podržavaju Brexit nezadovoljnim.

Bonus video: