Cipras telefonom razgovarao sa šefom ECB-a

Razgovor je, prema riječima izvora, prošao u dobroj atmosferi i potvrđeno je da postoji dobra volja da se pronađe obostrano rješenje na dobrobit Grčke i Evrope
0 komentar(a)
Aleksis Cipras, Foto: Beta/AP
Aleksis Cipras, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.02.2015. 09:47h

Novi grčki premijer Aleksis Cipras razgovarao je telefonom sa predsjednikom Evropske centralne banke (ECB), Mariom Dragijem i saopštio mu da Atina želi dogovor.

Nova vlada u Atini od prvog je dana jasno isticala da ne namjerava popustiti kada je posrijedi izborno obećanje o ukidanju mjera štednje koje je prihvatila prethodna vlada.

"Međutim, suočen sa sve većom zabrinutošću partnera na čelu s Njemačkom, Cipras je u petak veče nazvao Dragija kako bi mu kazao da Atina želi dogovor", rekao je Vladin zvaničnik koji je želio ostati anoniman, prenosi SEEbiz.

Razgovor je, prema njegovim riječima, prošao u dobroj atmosferi i potvrđeno je da postoji dobra volja da se pronađe obostrano rješenje na dobrobit Grčke i Evrope.

Cipras je telefonom razgovarao i sa šefom Eurogrupe, foruma ministara finansija Eurozone, Jeroenom Dijsselbloem, koji je rekao da će se pregovori nastaviti uprkos manjim tenzijama.

Dijsselbloem je u petak završio posjetu Atini s ljutitim izrazom lica nakon navodno oštrog razgovora s grčkim ministrom finansija Janisom Varuifakisom, prenose agencije.

Bonus video: