Francuz uhapšen u Bugarskoj, povezan sa napadima u Parizu?

Kulibali je ubio četiri taoca, a vjeruje se da je ubio i policajku dan ranije, te da je povezan sa likvidiranom braćom Kuaši
1 komentar(a)
Amedi Kulibali, Foto: Reuters
Amedi Kulibali, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2015. 09:27h

Jedan Francuz uhapšen je u Bugarskoj zbog sumnji da je povezan sa napadima u Parizu, saopšteno je iz bugarskog tužilaštva, javlja Agencija Frans Pres.

Fric-Žoli Žoakin, porijeklom sa Haitija, je nekoliko puta bio u kontaktu sa Šerifom Kuašijem, navela je tužiteljka Darina Slavova.

Braća Said i Šerif Kuaši se smatraju odgovornima za napad na redakciju lista "Šarli Ebdo". U masakru je ubijeno 12 ljudi. Braća Kuaši su ubijena u policijskoj akciji oslobađanja talaca.

Kulibali bio na listi terorista

Amedi Kulibali, kog je policija ubila u akciji oslobađanja talaca u Parizu, se nalazio na listi potencijalnih terorista u Sjedinjenim Američkim Državama, zajedno sa još oko milion ljudi.

Kulibali je ubio četiri taoca, a vjeruje se da je ubio i policajku dan ranije, te da je povezan sa likvidiranom braćom Kuaši.

CNN javlja da je Kulibali već neko vrijeme bio na listi TIDE, a francuska policija i dalje traga za osumnjičenom za saučesništvo, Ajat Bumedijen.

Bonus video: