NOVOGODIŠNJE OBRAĆANJE

Putin: Krim i Sevastopolj se "vratili kući", to je prekretnica u istoriji otadžbine

Kako prenosi RIA Novosti, Putin je zahvalio građanima Rusije na jedinstvu i spremnosti da brane interese zemlje u odlazećoj 2014. godini
78 pregleda 7 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.12.2014. 15:51h

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je, u novogodišnjem TV obraćanju građanima zemlje, da će "povratak kući" poluostrva Krim ostati jedna od najvažnijih prekretnica u istoriji Rusije. 

"Ljubav prema domovini je jedno od najmoćnijih i najuzvišenijih osjećanja. Ona se u punoj mjeri ispoljila u bratskoj podršci stanovnika Krima i Sevastopolja kada su oni čvrsto riješili da se vrate kući. Taj događaj će zauvijek ostati jedna od najvažnijih prekretnica u istoriji otadžbine", rekao je Putin. 

Putinovo obraćanje su prvo mogli da vide stanovnici ruskog Dalekog istoka, više sati prije Moskve gdje se obično prikazuje nešto prije ponoći, navodi Rojters. 

Kako prenosi RIA Novosti, Putin je zahvalio građanima Rusije na jedinstvu i spremnosti da brane interese zemlje u odlazećoj 2014. godini. 

"Sada kada svodimo rezultate godine na izmaku želio bih iskreno da vam zahvalim za jedinstvo i solidarnost, za duboka osjećanja pravde, časti, pravednosti i odgovornosti za sudbinu svoje zemlje, za čvrstu spremnost da branite interese Rusije, budete zajedno sa njom u dane trijumfa i u trenucima iskušenja, da težite ispunjenju naših najsmjelijih i najobuhvatnijih planova", rekao je Putin u tv obraćanju sa Kremljom u pozadini. 

Šef ruske države je istakao da u Novoj godini "svako misli prije svega na dobrobit svoje porodice, želi zdravlja i sreće svojim bližnjima", a istovremeno "od sreće i uspjeha svakog čovjeka stvara se prosperitet naše Rusije". 

Putin je kao primjer ispunjenja planova naveo Olimpijske igre u Sočiju za koje su, kako je dodao, do prije nekoliko godina smatrali da je san. 

"On (san) se ne samo ispunio - mi ne samo da smo pripremii i realizovali najbolju zimsku Olimpijadu u istoriji, već smo pobijedili na njoj. Za tu pobjedu zaslugu imaju svi građani naše zemlje - i sami olimpijci, i oni koji su ih podržali", rekao je ruski lider.

Preporučujemo za Vas