KRIM VIŠE SATI BEZ STRUJE

Paralizovan saobraćaj u Simferopolju, mnogi bili zarobljeni u liftovima

Na Krimu je i ranije bilo isključenja struje, a Rusija je poslije aneksije postavila nekoliko električnih generatora i obećala da će izgraditi moderne elektrane kako bi poluostrvo bilo potpuno nezavisno u napajanju strujom
0 komentar(a)
sijalica, Foto: Shutterstock.com
sijalica, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 24.12.2014. 16:10h

Krim je danas ostao bez električne energije nekoliko sati, pošto su vlasti u Kijevu bez upozorenja prekinule napajanje poluostrva koje je u martu pripojeno Rusiji.

U Simferopolju su danas bili paralizovani aerodromi, autobuske i željezničke stanice i bolnice, dok se na putevima stvorila saobraćajna gužva, a neki građani koji su krenuli na posao, ostali su zarobljeni u liftovima.

Ministar energetike na Krimu Sergej Egerov izjavio je da je na poluostrvu struja nestala u 11.00 po lokalnom vremenu (8.00 GMT).

Ukrajinski ministar energetike Volodimir Demčinin potvrdio je da je Ukrajina prekinula struju jer je Krim premašio granicu potrošnje prema postojećim ugovorima.

Krim je poslije tri sati ponovo dobio električnu energiju.

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk nedavno je rekao da se zemlja zbog nedovoljnog ruskog gasa i uglja bori da podmiri potrebe za strujom i da su sva područja pogođena, uključujući i Krim i područja pod kontrolom proruskih pobunjenika na istoku.

Na Krimu je i ranije bilo isključenja struje, a Rusija je poslije aneksije postavila nekoliko električnih generatora i obećala da će izgraditi moderne elektrane kako bi poluostrvo bilo potpuno nezavisno u napajanju strujom.

Preporučujemo za Vas