"AMBICIOZNI PROGRAM MODERNIZACIJE"

Putin: Ruske nuklearne snage značajan činilac u održavanju globalne ravnoteže

2 komentar(a)
Vladimir Putin, Sergej Šojgu, Foto: Beta-AP
Vladimir Putin, Sergej Šojgu, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 19.12.2014. 18:50h

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija nastaviti ambiciozni program modernizacije vojske s posebnim naglaskom na nuklearne strateške snage.

U obraćanju najvišim oficirima, Putin je rekao da su ruske nuklearne snage "značajan činilac u održavanju globalne ravnoteže i isključivanju mogućnosti velike agresije na Rusiju", prenio je Asošiejted pres.

Putin je rekao da će vojska dobiti 50 novih interkontinentalnih balističkih projektila, što je značajno više nego što je dobijala prethodnih godina.

Ruski predsjednik je rekao da se u najskorije vrijeme planira i modernizacija strateške avijacije, kao i raspoređivanje dvije raketne krstarice na borbene zadatke, prenio je TAS S.

Putin je takođe rekao da je ruska vojna doktrina "ostala isključivo odbrambena" uprkos, kako je naveo, pojačanoj aktivnosti NATO na istoku Ukrajine i u blizini granica sa Rusijom.

Putin je to izjavio na sastanku komiteta u ruskom Ministarstvu odbrane, prenio je Rojters.

Ruske oružane snage su sposobne da riješe najkompleksnije zadatke što je dokazano vojnim vježbama održanim ove godine, dodao je Putin na sastanku, javila je agencija Tas s.

Kako prenosi Tas s, ruski predsjednik je takođe rekao da su nedavni događaji dokazali da ruska vojska poprima novi imidž, postaje modernija, kao i da je spremna da ispuni najkompleksnije i najodgovornije zadatke.

Tu sposobnost i spremnost ruske vojske dokazalo je ukupno 3.500 vojnih vežbi, od kojih su neke bile planirane, a neke vježbe iznenađenja, a održane su tokom ove godine, istakao je Putin, prenosi Tas s.

Ruski lider je takođe pozvao da se radi na smiren način, uprkos abnormalnim reakcijama na ruske napore da osiguraju svoju nacionalnu bezbjedost, navodi Tas s.

Mi smo često suočeni sa abnormalnim reakcijama kada štitimo svoje nacionalne interese, ali trebalo bi da na miran, staložen i profesionalan način tretiramo nedostatke koji se pokažu kroz praktičan rad, tokom vježbi ili rutinskih kontrola, kazao je Putin, prenijela je ruska agencija.