Otvoren aerodrom u Harkovu

Zatvaranje ukrajinskih aerodroma je uslijedilo u jeku izvještavanja ruskih medija da se transportni avioni "US C-130 Herkules" istovaruju na aerodromu Zaporožje i da je zona aerodroma ojačana u žurbi podignutim odbrambenim tornjevima
0 komentar(a)
Harkov, aerodrom, Foto: Beta-AP
Harkov, aerodrom, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.12.2014. 10:46h

Međunarodni aerodrom u Harkovu, na istoku Ukrajine, u potpunosti je operativan nakon što je tri dana bio zatvoren iz bezbjednosnih razloga, javili su ukrajinski mediji.

Aerodrom u Harkovu zatvorila je Državna vazduhoplovna službe Ukrajine 13. decembra, zbog antiterorističkih operacija ukrajinske bezbjednosne službe, izvijestio je ukrajinski onlajn dnevnik "Apostrof".

Još uvijek su zatvoreni aerodromi Dnjepropetrovsk i Zaprožje na jugoistoku Ukrajine, prenio je TAS S.

Letovi iznad Dnjepropetrovska, takođe, bi trebalo da budu obnovljeni danas, dok će zabrana aviosaobraćaja na aerodromu Zaporožje biti nastavljena do subote, rekao je šef Državne vazduhoplovne službe Ukrajine Denis Antonjuk, ne navodeći razloge.

Zatvaranje ukrajinskih aerodroma je uslijedilo u jeku izvještavanja ruskih medija da se transportni avioni "US C-130 Herkules" istovaruju na aerodromu Zaporožje i da je zona aerodroma ojačana u žurbi podignutim odbrambenim tornjevima.

Proruske snage na istoku Ukrajine, takođe, su izvijestile o pojačanoj vazduhoplovnoj aktivnosti iznad pista u Kramatorsku i Čuhuivu gdje se vojna oprema doprema iz Dnjepropetrovska.

Ovo nije prvi put da Državna vazduhoplovna služba Ukrajine zatvara ukrajinske aerodrome.

Vazduhoplovne veze sa gradom Donjeckom, na istoku Ukrajine, prekinute su od maja.

Letovi između Harkova i Moskve su, takođe, zabranjeni u maju, a između Dnjepropetrovska i Moskve u decembru.

Bonus video: