RAZBIJEN LANAC

Poljska policija pohapsila 38 narko-švercera iz Holandije

Centralni istražni biro poljske policije zaplijenio je 100 kilograma kokaina, ekstazija, amfetamina i marihuane
0 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.12.2014. 09:58h

Poljska policija presjekla je uhodani kanal krijumčarenja droga iz Holandije i uhapsila 38 članova grupe koju tereti za šverc oko pola tone raznih narkotika u Poljsku.

Prilikom hapšenja, koja su počela u maju a završena u decembru i pretresa, Centralni istražni biro poljske policije zaplijenio je 100 kilograma kokaina, ekstazija, amfetamina i marihuane od oko 500 kilograma koliko istraga procjenjuje da je prošvercovano tim kanalom iz Holandije u Poljsku.

Policiju su na trag toj bandi švercera droga navela hapšenja poljskih huligana u februaru ove godine kada se pokazalo da su dvojica huligana kupovala drogu švercovanu iz Holandije.

"Istraga po tom tragu urodila je plodom i u maju u Janjikovu kraj Poznanja uhapšen je kurir koji je prevozio u automobilu kilogram kokaina. Nakon toga presreli smo i dalje transporte", kazao je danas poljskim medijima portparol policije Velikopoljskog vojvodstva Andžej Borovjak.

Ukupno je uhapšeno 38 osoba, uglavnom žitelja Velikopoljskog vojvodstva, od čega je 15 zadržano u istražnom zatvoru, 14 je pod nadzorom policije.

Za šverc droga prema poljskim zakonima preijti im do 15 godina zatvora.