Junkeru peticija za rođendan

Nekoliko desetina aktivista je danas protestovalo ispred sjedišta Evropske komisije u Briselu nakon čega su predali Junkeru koji je rođen 9. decembra 1954. godine, simboličnu rođendansku čestitku sa 1.101.539 potpisa
0 komentar(a)
Žan Klod Junker, Foto: Reuters
Žan Klod Junker, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2014. 20:27h

Protivnici sporazuma o slobodnoj trgovini EU i SAD su predsJedniku EK Žan-Klodu Junkeru predali više od milion potpisa povodom njegovog 60. rođendana.

Koalicija "Stop TTIP", koja okuplja oko 320 organizacija iz 24 članice EU, pokrenula je peticiju kojom poziva na okončanje pregovora o slobodnoj trgovini sa SAD (TTIP) i blokiranje sporazuma sa Kanadom (CETA). Za dva mjeseca prikupljeno je više od milion potpisa.

Nekoliko desetina aktivista je danas protestovalo ispred sjedišta Evropske komisije u Briselu nakon čega su predali Junkeru koji je rođen 9. decembra 1954. godine, simboličnu rođendansku čestitku sa 1.101.539 potpisa.

"Junker treba da ostane vjeran obećanjima da će služiti opštem dobru i evropskim građanima", izjavio je portparol koalicije Mišel Efler i poručio da "evropski građani više ne žele te tajne sporazume". Delegaciju koalicije treba da primi evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrem koja u ime Evropske unije vodi pregovore sa SAD.

Bonus video: