BESPLATNI PRIMJERCI

Djeci dijele Kuran na ulicama austrijske prijestonice

Iz Austrije u džihad u Siriju i Irak otišlo je 150 osoba, od kojih su gotovo dvije trećine konvertiti, to jest austrijski državljani
7 komentar(a)
Kuran, Foto: Shutterstock
Kuran, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.10.2014. 08:03h

Dok se raspravlja o mjerama za borbu protiv islamske radikalizacije, prije svega u vezi odlaska u džihad, na ulicama Beča islamisti dijele djeci Kuran.

Islamisti, prema pisanju bečkog dnevnika "Kronen cajtung", zaustavljaju djecu i tinejdžere i daju im besplatan primjerak Kurana na njemačkom jeziku.

Više roditelja, među kojima i Rajnhard Felner, alarmirali su nadležne vlasti.

Felner, koji je predsjednik Inicijative za socijalnu Austriju, neprestano upozorava na opasnost radikalizacije omladine, i šokiran je zbog djelovanja islamista na ulici.

"Radikalni salafisti misioniraju kod djece i tinejdžera. Krivci za to su islamska vjerska zajednica i vlasti, kao i neuspješna integracija muslimana", kritikovao je on.

Sve više mladih biva zaustavljeno od islamista koji pokušavaju da ih pridobiju za svoje radikalne ideje.

U najpoznatijoj bečkoj trgovačkoj ulici Mariahilferštrase čak su islamisti postavili i svoj štand. Na njemu se dijeli besplatno Kuran, kao i ispred više tržnih centara.

"Salafisti koriste sveto pismo kao propagandni materijal za svoje radikalne intepratacije islama. Ne vjerujem da djelioci Kurana imaju miroljubive namjere", ističe Melisa Gines, generalni sekretar Turske kulturne zajednice u Austriji.

Iz Austrije u džihad u Siriju i Irak otišlo je 150 osoba, od kojih su gotovo dvije trećine konvertiti, to jest austrijski državljani.

Preporučujemo za Vas