Rusi tvrde da je misteriozna podmornica holandska

Holandska vojska demantovala je da je misteriozna podmornica koju traži Švedska u Baltičkom moru njena, kao što je to ranije danas saopšteno u Moskvi
223 pregleda 1 komentar(a)
Podmornica, Foto: Shutterstock
Podmornica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.10.2014. 13:15h

Misteriozna strana podmornica kod Stokholma, koju švedska vojska pretresa, možda pripada Holandiji, izjavio je danas izvor iz ruskog ministarstva odbrane.

"Da bi se smirile tenzije u vodama Baltičkog mora i uštedio novac švedskih poreskih obveznika, mi preporučujemo Švedskoj da traži objašnjenje od Holandije", rekao je izvor u Moskvi za ruske novinske agencije.

Ovaj izvor je kazao da je holandska podmornica Bruinis prošle nedjelje sprovodila zadatke u blizini Stokholma, prenosi AFP.

Podmornica je u petak bila u glavnom gradu Estonije Talinu i trebalo je da se vrati u ponedjeljak, dodao je izvor. Holandska vojska demantovala je da je misteriozna podmornica koju traži Švedska u Baltičkom moru njena, kao što je to ranije danas saopšteno u Moskvi. "Holandska podmornica nije uključena u to i nemamo nikakve veze sa operacijom potrage koju vodi švedska vojska", izjavio je portparol holandskog Ministarstva odbrane Marnes Viser. Prema njegovim riječima, Holandija je učestvovala u vojnoj vježbi zajedno sa Švedskom ali je ta vježba završena prošlog utorka. Viser je precizirao da je posle vježbe, holandska podmornica "Bruinvis" bila u Talinu gdje se zadržala tokom proteklog vikenda.

Bonus video: