Kako bi poslanik FPO riješio problem migranata: Vojska da zaposjedne teritoriju u Africi

Prema Bešu, koji je od 1999. poslanik FPO, najvažnije u borbi protiv ilegalne migracije jeste zaštita spoljne granice EU da bi se, kako je kazao, sačuvalo blagostanje Evrope i uputio signal da u Evropu ne može da se dođe ilegalnim putem
0 komentar(a)
Migranti, Evropa, Foto: Reuters
Migranti, Evropa, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2018. 08:30h

Poslanik vladajuće Slobodarske partije Austrije (FPO) Rajnhard Beš predložio je, u cilju suzbijanja ilegalne migracije u Evropu, "zaposjedanje" teritorije u Africi.

Beš je, u intervjuu "Noje Forarlberger Tagescajtungu", rekao da bi vojska trebalo da zaposjedne teritoriju na sjeveru Afrike, gdje bi se uspostavili izbjeglički centri, pewnosi Tanjug.

Prema Bešu, koji je od 1999. poslanik FPO, najvažnije u borbi protiv ilegalne migracije jeste zaštita spoljne granice EU da bi se, kako je kazao, sačuvalo blagostanje Evrope i uputio signal da u Evropu ne može da se dođe ilegalnim putem.

"Ukoliko to ne uspije, legitimno je da se uspostave centri u Libiji ili drugim sjevernoafričkim zemljama…", rekao je on.

Ovu Bešovu ideju kritikovao je poslanika Zelenih u Evropskom parlamentu Mišel Rejmon koji je optužio FPO da "sanja o vojnom ulasku na sjever Afrike".

"Kao što je Putin vojskom ušao na Krim evropski vojnici treba da zaposjednu sjevernu Afriku i prekrše međunarodno pravo", naveo je Rejmon, koji je zatražio od austrijskog kancelara Sebastijana Kurca da reaguje na predloge Beša.

Bonus video: