Moskva: Ne zabranjujemo MekDonalds

Prema njegovim riječima, "desilo se prosto tako da je u jednom trenutku okončana provjera (restorana)"
3 komentar(a)
Mekdonalds, Foto: Shutterstock
Mekdonalds, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.08.2014. 19:59h

Ruske vlasti ne namjeravaju da zabrane rad američkom lancu restorana brze hrane MekDonalds izjavio je potpredsjednik ruske vlade Arkadij Dvorkovič.

"Ne, uopšte nema govora o zabrani rada za MekDonalds u Rusiji", rekao je Dvorkovič Itar-Tassu. Prema njegovim riječima, "desilo se prosto tako da je u jednom trenutku okončana provjera (restorana)".

Ruska državna agencija podsjeća da je ruska Federalna služba za sanitarno-epidemiološki nadzor i zaštitu prava potrošača (Rospotrebnadzor) 21. avgusta saopštila da je u pet mokovskih "MekDonaldsovih" restorana otkriveno nepoštovanje propisa o držanju hrane, zbog čega su zatvorena tri objekta, uključujući i prvi "MekDonalds" na teritoriji bivšeg SSSR-a na Puškinskom trgu u Moskvi.

Prenoseći Dvorkovičevu izjavu, Rojters navodi da "simbol američkog kapitalizma" ima 440 restorana u Rusiji i da se po godišnjem izvještaju iz 2013. smatra jednim od sedam najvećih tržišta izvan SAD-a i Kanade.

Britanska agencija podsjeća da su restorani "MekDonaldsa" zatvoreni u vrijeme kada je Rusija uvela jednogodišnji embargo na uvoz mesa, ribe, mliječnih proizvoda, voća i povrća iz SAD-a, Evropske unije, Kanade, Australije i Norveške, odgovarajući na sankcije Zapada zbog ukrajinskog konflikta.

Bonus video: