Rajnmetal: Manje posla sa Rusijom - manji prihodi

Iz tog razloga, njemačka kompanija je snizila prognozu profita za ovu godinu na između 200 i 220 miliona eura sa ranije projektovanih 230 do 250 miliona eura
0 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock
novac, euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.08.2014. 12:31h

Njemački proizvođač auto-delova i vojne opreme Rajnmetal snizio je prognozu profita za čitavu godinu, nakon blokade poslova sa Rusijom.

"S obzirom na to da je zbog promjene političke situacije, ugovor o opremanju vojnog centra za obuku u Rusiji blokiran, više neće biti moguće postići pomenuti ugovor. Naše procjene su da će to uzrokovati velika finansijska opterećenja kompaniji u tekućoj fiskalnoj godini", navodi se u saopštenju Rajnmetala, prenosi Frans pres.

Iz tog razloga, njemačka kompanija je snizila prognozu profita za ovu godinu na između 200 i 220 miliona eura sa ranije projektovanih 230 do 250 miliona eura.

Prodaja u sektoru vojne opreme će, prema saopštenju kompanije, u ovoj godini dostići vrijednost od 2,3 milijarde eura, dok će cjelokupna prodaja grupacije dostići 4,4-4,7 milijardi eura, što je niže u odnosu na preliminarne prognoze od 4,8 do 4,9 milijardi eura.

Početkom ove nedjelje, njemački vicekancelar i ministar ekonomije, Zigmar Gabrijel je, zbog krize u Ukrajini, blokirao ugovor te kompanije o opremanju vojnog centra za obuku ruskih snaga. Prema pisanju njemačkih medija, vrijednost tog ugovora se procjenjuje na oko 100 miliona eura.

Bonus video: