Ukrajina: Žestoki sukobi na istoku, poginulo 18 ukrajinskih vojnika

Situacija u Lugansku je i dalje kritična, pošto nema struje, vode, ne rade mobilni ni fiksni telefoni, saopštila je kancelarija gradonačelnika Luganska
0 komentar(a)
Donjeck, Foto: Reuters
Donjeck, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.08.2014. 11:59h

U žestokim sukobima ukrajinskih i proruskih snaga, 18 ukrajinskih vojnika poginulo je u posljednja 24 sata, saopštio je danas portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko.

"U protekla 24 sata, 18 vojnika je poginulo i 54 su ranjena", rekao je Lisenko novinarima, prenosi AFP.

Ukrajinske snage noćas su prvi put bombardovale uporište proruskih snaga u Donjecku u istočnoj Ukrajini, ali nije bilo žrtava, objavile su danas vlasti u tom gradu.

"Distrikt Kalinjinski je noćas bombardovan, ali nije bilo civilnih žrtava", navela je gradska skupština u saopštenju, navodeći da je jedna bomba napravila krater širine četiri metra i dubine 1,5 metara.

Situacija u Lugansku jutros je i dalje kritična, pošto nema struje, vode, ne rade mobilni ni fiksni telefoni, saopštila je kancelarija gradonačelnika Luganska.

"Sukobi i granatiranje nastavljeni su tokom noći, a većina prodavnica je zatvorena i nema hrane", objavila je pres služba.

Proruske snage su digle u vazduh pješački most u gradu Gorlovka u regionu Donjecka u pokušaju da zaustave ofanzivu ukrajinskih snaga.

Gorlovka je veliki industrijski centar i nalazi se oko 35 kilometara sjeverozapadno do Donjecka. U njemu živi 360 hiljada ljudi.

Bonus video: