zbog ekonomije

Putin dozvolio rad kockarnicama na Krimu i u Sočiju

Do sada je Rusija imala četiri zone legalnog kockanja poslije donošenja strogih zakona 2009.
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2014. 13:50h

Na poluostrvu Krim i u Sočiju, domaćinu prošlih Zimskih olimpijskih igara, dozvoljene su kocka-rnice i ostale igre na sreću, prema novom zakonu koji je danas potpisao ruski predsjednik Vladimir Putin u želji da podstakne ekonomiju na tim područjima.

Zahvaljujući tom zakonu, Krim, ukrajinsko poluostrvo koje je u martu pripojeno Rusiji i gdje je životni standard niži nego u ostalom dijelu Rusije, moći će da privuče turiste i strane investitore, rekli su poslanici koji su 4. jula usvojili zakon.

Kockanje na Krimu bi moglo da tom poluostrvu donese do 25 milijardi rublja (527 miliona eura) godišnjeg prihoda, prenosi agencija Itar-Tas.

"Ta zona kockanja može da postigne svjetski status i da se takmiči s Makaom, Monakom ili Las Vegasom", rekao je Putin.

Uključivanje Sočija u postojeću zonu kockanja Krasnodara na jugu Rusije, ima za cilj da donese prihod tom gradu gdje su izgrađeni objekti za Olimpijske igre vrijedni 50 milijardi dolara.

Do sada je Rusija imala četiri zone legalnog kockanja poslije donošenja strogih zakona 2009. godine o pravnom regulisanju igara na sreću.

Tim zakonom je dozvoljena izgradnja kockarnica u Azovu, Kalinjingradu na Baltičkom moru, ruskoj republici Altaj u Sibiru i regionu Primorski na ruskom dalekom istoku.

Mnoštvo kockarnica se pojavilo u Rusiji poslije raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine, a slot mašine su ubrzo popunile hale u tržnim centrima. Porast broja kockarnica, kao i luksuzni automobili parkirani ispred njih, izazvali su tada nezadovoljstvo među gradjanima Rusije.

Galerija

Preporučujemo za Vas