protiv korupcije

Turska: Uhapšeno 55 visokih zvaničnika policije zbog korupcije

Četrdeset visokih aktivnih zvaničnika ili zvaničnika u penziji uhapšeno je u Istanbulu, uključujući bivšeg šefa antiterorističke jedinice policije Instanbula Omera Kosea
57 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2019. 23:22h

Turske vlasti uhapsile su danas 55 visokih zvaničnika policije u okviru kriminalističke istrage o korupciji u vlasti, prenose danas svi turski mediji.

Ova istraga vođena je u okviru borbe protiv korupcije i zloupotrebe vlasti u krugovima policije i sudstva.

Četrdeset visokih aktivnih zvaničnika ili zvaničnika u penziji uhapšeno je u Istanbulu, uključujući bivšeg šefa antiterorističke jedinice policije Instanbula Omera Kosea.

Ostalih 15 zvaničnika uhapšeno je u drugim gradovima. List Harijet prenio je da su racije izvršene simultano u 22 turska grada. 

Akcija policije počela je rano jutros, a mediji prenose snimke hapšenja funkcionera.

Mediji navode da su uhapšeni osumnjičeni za osnivanje kriminalne grupe, špijunažu, nezakonito prisluškivanje, prevaru, korišćenje lažnih dokumenata, ometanje tuđe privatnosti i fabrikovanje dokaza.

Meta njihove prevare bila su četvorica ministara.

Turske vlasti krajem juna pokrenule su istragu protiv vjerskog pokreta Fethulaha Gulena, protivnika premijera Redžepa Tajipa Erdogana, koji optužuje taj pokret da je manipulisao istragom o korupcionaškom skandalu u koji su bili uključeni premijer i njegovo okruženje.

Galerija

Preporučujemo za Vas