Tragične sudbine: Stradali djed i troje unuka, oko 80 djece, među kojima tri bebe

Malezijski avion je oboren u četvrtak, u njemu je bilo 298 putnika i članova posade
0 komentar(a)
Malezija erlajns, Ukrajina, Foto: Reuters
Malezija erlajns, Ukrajina, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.07.2014. 18:32h

Aviokompanija Malezija erlajns je objavila spisak svih putnika oborenog aviona. Na letu 17 nalazio se holandski senator, brojni ugledni aktivisti i stručnjaci za borbu protiv AIDS-a, jahtaš koji je vraćao troje svojih unuka s odmora...

Na letu Malezija erlajnsa je poginulo 192 Holanđana, 44 Malezijaca, 27 Australijanaca, 12 državljana Indonezije, 10 Britanaca, po četvero Njemaca i Belgijanaca, tri državljanina Filipina i po jedan državljanin Kanade i Novog Zelanda. Na letu Malezija erlajnsa bilo je 80-ak djece, među njima i tri bebe.

Među putnicima je bio bivši predsjednik Međunarodnog HIV udruženja Džozef Lange, koji je putovao na međunarodnu konferenciju o AIDS, koja se danas održavava u Melburnu, u Australiji.

56-godišnja Ninik Juriani iz Indonezije putovala je kod svoje 86-godišnje majke u mali grad Vonosobo na Javi. U Holandiju se preselila prije 17 godina sa kćerkom u potrazi za boljom budućnošću.

Albert Rizk se vraćao sa odmora u Evropi gdje je otišao premoren radeći 70 sati nedjeljno kao posrednik nekretninama i direktor kompanije Raine & Horne. Za njega i njegovu suprugu to je bilo godišnje veliko putovanje.

Ljubitelj vožnji jahtama Nik Noris završavao je s evropskim odmorom kada se ukrcao na let broj 17 sa svojih troje unuka kako bi bio siguran da će se vratiti u Australiju do početka novog semestra. Njegova kćerka i partnerka su odlučile da ostanu u Holandiji nešto duže. Djed i 8-godišnji Otis, 10, godišnja Ivi i 12-godišnji Mo tako su tragično izgubili živote. Vijest o gubitku oca i troje djece majka Rin dočekala je u Amsterdamu.

77-godišnja časna sestra Filomena Tiernan vraćala se edukativnog putovanja po Evropi u sklopu koga je učestvovala na teološkoj radionici u Irskoj. Vraćala se kako bi nastavila da podučava u školi u Sidneju.

Bonus video: